sâmbătă, 30 aprilie 2011

Așa-i românu' ...

   Moldovenii - leneși, săraci. Ardelenii - calmi, prea lenți. Oltenii - buni de gură, hoți.
   Toate acestea sunt prejudecăți formate de-a lungul timpului. Stupide, după părerea mea. Adică ... nu ai să găsești ardelni săraci, olteni leneși, moldoveni buni de gură (sau viceversa) ? Am observat că noi, românii „ne pricepem” să tragem concluzii pripite. De exemplu, din cauza a 2-3 olteni bătuți in cap, ca să le spun așa, unii moldoveni sau ardeleni imediat trag concluzii: „Oltenii-s proști!”. Nu, nu trebuie să gândim așa. Din cauza a 2-3 persoane înseamnă că toți sunt la fel?
   Pe când erau preselecțiile la Românii au talent am intrat pe site și mă uitam la diverși concurenți, aruncând o privire la comentarii am văzut că a spus cineva ca nu-i place de respectivul concurent, la care altcineva a început să îl facă moldovean prost, etc. Și culmea, ăla nu era moldovean :))!
   Și dacă e să o luăm pe partea cealaltă, daca noi românii ne facem între noi proști, hoți și mai știu eu cum, mai putem avea pretenții de la străini să nu ne facă în tot felu'?

                „Dacă stai să judeci oamenii, nu vei avea timp să-i iubești.” 

4 comentarii:

  1. Lumea e plina de prejudecati, iar faptul ca strainii ne considera hoti sau talhari, ne trateaza ca pe lepra, nu e vina noastra, e vina propriilor prejudecati.
    In Romania, si nu numai vor exista tot timpul orgolii, care ne vor face sa zicem ca olteanul, moldoveanul sau blondele(dupa caz) sunt..diferiti:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca stam sa ne gandim unul daca e moldovean normal ca spune de ardeleni sau olteni ca sunt prosti ,hoti etc si bineinteles invers .. "Asa-i romanu' " si asa cum italienii/englezii sau mai stiu eu ce straini spun de romani ca sunt hoti, dar noi? Noi ce parere avem de altii?[altii : ma refer la straini:) ] Bineinteles ca nu una buna,dar nah .. asa-i lumea .. :-j

    RăspundețiȘtergere
  3. Așa e.. plină de prejudecăți, de parcă n-am fi toți oameni cu calitățile și defectele noastre.

    RăspundețiȘtergere

Aștept părerea ta!