sâmbătă, 7 mai 2011

Amitirile ...

   Amintirile ne ajută să retrăim momentele magice din trecut, sunt amintiri care vrei să le păstezi în suflet o eternitate Amintiri ce te ajută să retrăiești mereu și mereu momentele parcă desprinse dintr-un basm, momente în care te-ai simțit ca în al nouălea cer.
   Dar sunt și amintiri neplăcute care ne aduc aminte de lucruri mai puțin bune care s-au întâmplat în viața noastră. Că vrem să uităm o întâmplare sau o persoană ele sunt mereu acolo să ne aducă aminte de momentele rele. Și ne fac rău, dar mai rău este că nu putem scăpa de ele în niciun fel (exceptând o amnezie, desigur). Atunci, ce avem de făcut? Să dăm vina pe împrejurări, pe vârstă? Sau ne asumăm responsabilitățile și recunoaștem: „Da, am greșit.”? Eu cred că trebuie să ne obișnuim cu ideea că s-a întâmplat, ce a fost a fost și să ne trăim viața în continuare, că ea merge mai departe, iar o amintire rămâne mereu în trecut.


„Ce e o amintire? Nu e nimic! Nu o poți vedea, nu o poți auzi, nu o poți atinge ... și totuși e atât de mare încât n-ai puterea de a o distruge sau a o uita.”


4 comentarii:

  1. Amintirile ma chinuiesc, amintirile ma rascolesc \:d/.
    Reusit articolu`.Si cand l`am citit mi`au venit o groaza de amintiri in cap.
    Intradevar si bune si rele :-@.
    Legate de persoane,lucruri etc.
    Bravo :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca totusi amintirea este singurul copac la umbra caruia poti poposi mereu... De atins nu o le putem atinge, dar de simtit... daca le cautam inauntrul nostru, sigur vom reusi.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Amintirile..cum spuneai si tu..nu ne lasa sa traim linistiti, revin mereu si mereu in mintea noastra..si cateodata devine frustrant, pentru ca ele asa raman, nu poti schimba nimic la ele, sunt simple fapte ce s-au petrecut..Uneori nu ne permit sa vedem viitorul, deoarece suntem ocupati cu trecutul.Ar fi mai bine fara amintiri, fie ele bune sau rele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Amintirea, din punctul meu de vedere, este singura modalitate de a retrăi momente din trecut, în prezent. E o minune... sau un regret.

    RăspundețiȘtergere

Aștept părerea ta!